Mobil atık yağ geri dönüşüm makinesi, taşınabilir bir tesis olup, endüstriyel atık yağların geri dönüştürülmesi için kullanılan bir ekipmandır. Bu makine, kullanılmış yağların toplandığı yerlerde kullanılabileceği gibi, endüstriyel tesislerde veya garajlarda da kullanılabilir.
Mobil atık yağ geri dönüşüm makinesi, çeşitli işlemleri kullanarak atık yağları tekrar kullanılabilir hale getirir. Bu işlemler arasında yağın filtrelenmesi, çöktürülmesi, vakumlaştırılması, katalitik dönüştürme ve su ayırma gibi işlemler yer alabilir. Bu işlemler sonucunda, atık yağların birçok farklı amaç için tekrar kullanılabilir hale gelmesi sağlanır.
Mobil atık yağ geri dönüşüm makinesi, endüstriyel atık yağların geri dönüştürülmesinde önemli bir rol oynar. Bu makine, endüstriyel atık yağların çevreye zarar vermeden geri dönüştürülmesini sağlar ve aynı zamanda atık yağların toplandığı yerlerde kullanılarak zaman ve maliyet tasarrufu sağlar.
Mobil atık yağ geri dönüşüm makinesi, taşınabilir bir ekipman olduğu için kolayca taşınabilir ve farklı yerlerde kullanılabilir. Bu özelliği sayesinde, endüstriyel atık yağların geri dönüştürülmesi için özellikle uzak veya ulaşılması zor olan yerlerde kullanılabilecek bir çözüm sağlar.
Akfen Mühendislik, Mobil atık madeni yağ tesislerinin kurulumunda yurt içi ve yurt dışında anahtar teslim projeler gerçekleştirmektedir. ( Avrupa, Arap ülkeleri, Afrika ) ülkelerinde istenilen kapasitede Mobil atık madeni yağ tesisinin kurulumu, montajı, dizaynı, elektrik tesisatı, borulama işçiliği, personel eğitimi , otomasyon, izolasyon, performans testlerinin yapılması ve devreye alınması işleminde anahtar teslim olacak şekilde kaliteli ve fiyat garantisi sunan Akfen Makine’nın yapmış olduğu başarılı projeler arasında sizin projenizde yer alsın.
Mobil atık yağ geri kazanım tesisleri günümüz teknolojisinde lokal istasyonlarda kullanılmak üzere tasarlanmış, küçük kapasitelerde atık yağları arıtarak temizleyebilme özelliğine sahip gezici makinalardır.
Atık Madeni Yağların Geri Kazanımı
Madeni yağların özellikleri, içeriğindeki hidrokarbonların ve katkı maddelerinin zamanla parçalanması sonucu değişime uğrar. Bununla birlikte kullanım alanına bağlı olarak toz, kir, tam yanmamaış yakıt, nem ve korozyon gibi bileşime sonradan dahil olabilen diğer kirleticilerin de etkisiyle bu yağlar özelliğini yitirir ve kullanılmış “atık” yağlar olarak adlandırılır.
Atık Madeni yağlar yüksek ısıda damıtma işleminden geçirilerek hidrokarbon molekülleri parçalanır ve farklı bir kombinasyon ile sıralanarak yeni yağ oluşturur. Damıtma işlemi sırasında atık sıvı yağ, yağ gazına dönüşür ve sonrasında gaz soğutma sistemine girdikten sonra sıvı yağa dönüştürülüp yoğunluklarına göre ayrılır.
Atık Yağların Renk Açma İşlemi
Yağ dizilimi içerisinde kalan kirletici oksidasyon partiküllerinin giderilebilmesi için kimyasal (asit-solvent) işlemine alınır. İşlem bittikten sonra yağlar pompa yardımı ile pres filtre’den geçirilerek yağın içerisindeki kirletici partiküllerden arındırılır. Bu sayede ulusal ve uluslararası standartlarda orijinal yağ elde edilmiş olur.
Atık Yağlar Geri Dönüştükten Sonra Elde Edilen Ürünler
- Dizel
- İnce Baz Yağ
- Kalın Baz Yağ
- Fuel Oil